Syntax highlighting in WordPress

Bij het opzetten van deze site was ik op zoek naar een WordPress plugin die ervoor kon zorgen dat (o.a.) Java code in mijn blogs wordt gehighlight.  Erg handig vooral in combinatie met de regelnummers die automatisch worden toegevoegd. Deze plugin (SyntaxHighlighter) ondersteund verschillende programmeertalen, zoals C++,  C#, CSS, Delphi, Java, Javascript, PHP, Python, Ruby, SQL, VB, XML en HTML. De plugin is gebaseerd op Google’s SyntaxHighlighter.

Installatie is erg  makkelijk. Hiervoor moet de plugin naar de wp-content/plugins/ folder op de server worden gekopieerd en worden geactiveerd via  Admin Console -> Plugins. Hierna kan er in de blogs gebruikt worden gemaakt van de tag [ sourcecode language=’java’]. Wordt er geen language gedefinieerd dan is het standaard PHP.

Voordelen: Syntax highlighting, Regelnummers, Kopieer naar klembord functie (zonder regelnummers), printen, plain text.

Nadelen: Niet automatisch inspringen, geen automatisch script herkenning, language property verplicht

Voorbeeld Java code:

public String getName() {
return name;
}

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>